Lawson Park Farm is the headquarters of Grizedale Arts, a charitable organisation which offers artists' residencies and curates and commissions contemporary art and other cultural projects. The building houses four live/work spaces (one with full wheelchair access), various communal areas and a warden's cottage. Lawson Park is a research base for a wide range of people working with Grizedale Arts including contemporary artists, craftspeople, curators, cultural theorists, farmers, gardeners, educationalists, regenerators, funding bodies, and local and international community groups. We also maintain a bespoke Library of research materials and books relating to Grizedale Arts' interests, and a working Collection of curated craft and design items by British crafts people, designers and fabricators.

From 2007-10 the site's land and buildings were painstakingly brought back into a working condition following many decades of decline from active farming. 2008/9 saw the main part of the building's refurbishment and in summer 2009 the building was officially opened by Sir Nicholas Serota (Tate) and broadcaster Eric Robson.

The surrounding land - an area of around 15 acres of pasture and woodland -  is continuously developed as a series of productive, decorative and wildflower gardens. Since 2009, over a hundred trees have been planted as well as countless shrubs and herbaceous specimens. Extensive fruit and vegetable gardens supply visitors and residents with plentiful fresh produce and make a vital contribution to many Grizedale Arts events and functions.

The emphasis at Lawson Park is to forge a way of life based on experimental, creative approaches to using all elements of the site.
It is NOT a retreat.

The building and gardens are open to members of the public by prior appointment with us.
Please note that Grizedale Arts Office is situated at the Coniston Institute.

Lawson Park in 2017, pictured by Motoko Fujita
Lawson Park in 2017, pictured by Motoko Fujita
Lawson Park in 2004, prior to refurbishment
Lawson Park in 2004, prior to refurbishment
The barn pre-conversion
The barn pre-conversion